Balığın, bir kapta, “tepside” ya da “tel ızgara” üzerinde 160°C-250°C arasında, biraz yağla ya da yağsız olarak pişirilmesidir. İster beyaz ister siyah etli olsun, tüm fileto veya bütün balıklar bu yöntemle pişirilebilir. Pişirme yağı ve marinesinde veya sosunda kullanılan malzemenin cinsine göre pişirme derecesi ve süreleri farklı olabilir. Fırın önceden mutlaka ısıtılmalıdır. Balık, pişirilmeden Önce marine edilerek damak zevkine göre baharatla tatlandırılarak ya da balık suyu, süt, sirke, domates suyu, şarap vb eklenerek pişirilebilir. Fırında pişirmenin de kendi içinde yöntemleri vardır.
Güveçte Pişirme
Balığın metal tencere veya tepsi yerine toprak kap içinde pişirilmesidir.Balık mutfağında sıkça kullanılır. Güveçte pişirme yönteminde, balığın dışındaki malzemeler, özellikle de sebzeler, harç şeklinde balığın altına ve üstüne serilir.
Kağıtta Pişirme
Balığın, diğer malzemelerle birlikte yağlı
kağıda sarılarak pişirilmesidir. İçine balık etinin yapısına göre zeytinyağı, balık suyu limon suyu vb koyulan kâğıt yanlarından kıvrılarak kapatılır, balığın kendi buğusunda
pişmesi sağlanır. Tercihe göre kağıdın içinde servis yapılabilir.
Derin Tepside Pişirme
Hazırlanan malzemenın açık atâşte Pişen tencere yemeklerine gore daha az miktarda
sıvı ilavesi ile fırında pişirilmesidir.
Açık Ateş veya Ocakta Kap İçinde Pişirme
Yemeğin tarifinde bulunan malzemelerin tencere veya başka bir derin kap içinde, gerektiği kadar sıvı eklenerek, ağzı kapalı olarak, kısık ateşte pişirilmesidir.